Aamu alkoi keljusti. Jouduin purkamaan huivista koko eilisen päivän osuuden. Oli pudonnut pois yksi langankierto, jota en ollut huomannut kun laiskuuksissani en ollut laittanut silmukkamerkkejä joka kuvion kohtaan. Purkaminen ja silmukoiden poimiminen pitsiosuudella vei aikaa senverran, että vasta puolilta päivin pääsin lähtemään äänestämään.

Äänestyspaikka oli muuttunut ja tohkeissani porhalsin entiseen paikkaan vaikka olinkin katsonut äänestysilmoituksesta uuden osoitteen. Mutta kun ei mene jakeluun niin ei. Uusi paikka löytyi kuitenkin helposti ja pääsin jonon jatkoksi. Siis ihan oli jonoa sekä ilmoittautumiseen, että äänestyskoppiin. Sain kuitenkin homman hoidettua muutamassa minuutissa ja sitten suuntasin vaalikahville.

Vaalikahvipaikaksi valitsin Jumbon kun siellä ei ole tullut käytyä pitkään aikaa. Kahvin vaihdoinkin sitten lämpimään leipää, joka todellakin oli vaan haalea oliha kokkipoika sen pikaisesti lämmittänyt  silikoniläpysköjen välissä parilalla. Ennen sentään leipä pariloitiin siinä asiakkan odotellessa. Minusta ei seisonut leipä lämmitettynä ole ollenkaan yhtä hyvää kuin juuri pariloitu. Nälkä sentään lähti ja ainakin ruokahalu.

Kiertelin vähän katselemassa siellä Jumbossa ja kun olin ottanut leivän kanssa vain vettä niin meninki sitten kahville Coffe Houseen. Siellä otin kahvin kanssa jonkun suklaisen kakkupalan ja istuskelin melko kauan nauttien ja herkutellen. Kävin sitten vielä alakerroksessa ostamassa vaalivalvojaisia varten viinirypäleitä, yhden pullan ja sipsejä. Valkoviini-mehu-vesi-boolia laita kahvin kanssa sitten valvojaissyömisiksi.

Kotimatkalla poikkesin vielä L-kaupassa, mutta pääsiäisnarssissit olivat loppuneet, joten ostin vain tomaatteja. Koko kierrokseen meni aikaa lähes 5 tuntia. 

Muuten... Jumbon S-kaupassa oli juhlamokka yli 4 euroa ja presidentti yli 5 euroa paketti. Onneksi tuli viikolla ostettua tarjouksesta muutama kahvipaketti, mutta kyllä nyt pitää vähän miettiä josko kesällä keräisi vadelman lehtiä teetä varten. En sentään rupea ohranjyviä itse paahtamaan, mutta aikamoinen on hinnannousu ollut vuoden aikana.

No niin, nyt vaalituloksia seuraamaan ja kahvia tippumaan. Mukavaa iltaa itse kullekin blogivieraalle!

PS. Nyt vaalitulosten ollessa viimemetreillä katselin joidenkin kuntien tuloksia. Kun en tunne tarkemmin laskentatapaa niin vähän oudoksutti se, että joissakin kunnissa eniten ääniä saanut ei tullut valituksi kun taas nolla ääntä saanut tuli valituksi. ihmeellistä tuo politiikka.