Laitoin elämäni ekan kerran itse pääsiäislammasta. Karitsanfiletta varmuuden vuoksi ettei paisti jää sitkeäksi. Liha haudutettu uunissa paistopussisssa, mausteena hiukan suolaa ja mustapippuria. Pari mintun lehteä myös. Niin ja sipulia. Lihan kypsyttyä otin paistoliemen talteen ja suurustin sen vehnäjauhoilla ja maustoin suolalla, vielä tilkka kermaa joukkoon. Lihan kanssa uunissa kypsyivät uuniperunat ja loppuvaiheessa pikkuporkkanat. Olis vaan pitänyt laittaa ne porkkanat lihan joukkoon aikaisemmin että oisivat saaneet makua. Kutsuin Kirstin maistelemaan että onko kelvollista ja samalla Kirsti otti kuvan esillepanosta. Uuniperuna oli tarjolla Danablu sinihomejuuston kera. Kuten kuvasta huomaa niin halusin hienostella ranskalaiseen tapaa ja roiskin kastiketta lautasen reunoille. Ruoka oli tarjolla syviltä lautasilta, koska minulla ei ole samaan sarjaan kuuluvia matalia ruokalautasia ja unohdin että onhan minulla muita, mutta en niitä yleensä käytä. Kirsti kohteliaasti kehui eikä minustakaan ruoka ollut hassumman makuista. Nälkäiselle kyllä maistui. Jälkiruokana oli lakkoja kerman kanssa tai ilman, kahvia ja pullaa sekä Kirstin tuomaa tuhtia Maraboun Dubbel Nougattia. Nam.

498009.jpg