Käytän autoa aika harvoin, mutta nyt menin hakemaan serkultani omenoita. Ajettuani bensa-aseman kautta ja vielä noin 15 kilometriä alkoi tuulilasin alareunassa näkyä outoja häivähdyksiä. Luulin ensin, että pudonneita lehtiä siinä heiluu, mutta sitten huomasin "hiiriystäväni" keikkuvan tuulilasin pyyhkimissä. Pysäytin auton tien viereen ja kaivoin kameran esille, mutta hiiri livahti konepellin alle ennenkuin ehdin ottaa kuvia. Jatkoin matkaa ja hetken kuluttua tuli hiiri taas juoksentelemaan edestakaisin pitkin tuulilasia. Nyt oli kamera valmiina, mutta säädöt ei ihan osuneet kohdilleen. Kotiin tultuani kurkkasin konepellin alle, mutta hiirulaista ei näkynyt.

Joskus noin 7 vuotta sitten kävi samoin pari kertaa  eli autolla lähtiessä tuli hiiri keikkumaan tuulilasinpyyhkijöihin. Silloin löytyi hiiren pesä tai ruokavarasto auton akun päältä. Onneksi ei ollut jyrsinyt kaapeleita. Hiiren sain "hävitettyä" silloin niin, että kauempana kotoa pyyhkäisin sen tuulilasinpyyhkijöillä alas konepelliltä eikä se ilmeisesti osannut takaisin.

Sain serkulta korillisen omenoita. Minä sain poimia puusta itselleni ja muutaman kassillisen poimimme pudokkaita serkulleni ja annettavaksi naapurin lapsille.  Omenia tulee nyt valtavasti, muutaman kassillisen poimiminen ei näkynyt missään. Yläoksille emme päässeet kun ei ollut tikkaita käytettävissä.