Mun on jo kauan tehnyt mieli lihapullia, joissa on mukana vähän hirvenlihaa. Äitini teki sellaisia noin 30 vuotta sitten ja voi että ne oli hyviä. Kun sitten joku aika  näin kaupassa pakastettua hirvenlihaa, niin ostin sitä pienen pötkön odottamaan inspistä. Ja tänään se sitten iski. Ostin nauta-sika-jauhelihaa 400 grammaa, josta käytin taikinaan noin 200 grammaa. Hirvenlihaa sahasin pötköstä ehkä tuollaisen 100-150 grammaa. Ranskalaista sipulikeittoa ei kaapista löytynyt, joten kotikonstein sitten mausteet: korppujauhoja, kananmuna, kermaviiliä, ruskistettua sipulia, maustepippuria, mustapippuria, inkivääriä (sitä laitan jokseenkin kaikkeen ruokaan), suolaa. Koekakkara ensin ja hiukan lisää suolaa.

Kuten kuvasta ehkä huomaa, niin lihapullat eivät ole palleroita, vaan lituskaisia. Syy siihen on se, että haluan enemmän maukasta paistopintaa. Kastikkeen tein liemeen, jota sain huuhtelemalla paistinpannun. Nesteeseen lisäsin lusikallisen kermaa, teelusikallisen kantarellikastikejauhetta, hippusen mustatorvisienijauhetta (jota säästelen kovasti, *vilkutus Josalle*).  Keitetyn perunan ja salaatin kanssa maistui erinomaisen hyvältä.

Noita pieniä "lihapullia" tuli 17 kpl, joten saan muutaman aterian niistä kun yhteen annokseen laitan 3 kpl. Maistuisiko sullekin?

.