Vantaalla oli viikonloppuna kaksipäiväinen sukutapahtuma, mutta ehdin mukaan vain eiliseen. Olin ajatellut katselun ohella kuunnella muutamia luentoja, mutta en ehtinyt kuin yhdelle dna-luennolle. Kaikkea en ehtinyt perinpohjin edes katsella, vaikka 6 tuntia siellä pyörinkin.

Olin sopinut tapaavani pari tuttua siellä paikanpäällä ja siksi kiiruhdin aamulla jo vähän ennen ovien avautumista paikalle, että olisin ehtinyt yksikseni vähän kierrellä. Tuttavanikin, rouvat A ja S olivat ajoissa ja kun vaatteet oli ensin jätetty säilytykseen niin mentiin kuuntelemaan luentoa miten dna:sta selvitetään sukulaisuutta. Pieni atk-luokka oli aivan täynnä ja puolitoista tuntia meni istuessa pöydänkulmalla. Mielenkiintoin ja selkeä luento.

Luennon jälkeen kierreltiin yhdessä ja erikseen osastoja katsellen ja tuttuja tapaillen. Minulla oli tavoitteena nähdä livenä Ulpu Takatalo, joka on ihan hirveän paljon auttanut ja kannustanut minua oman sukuni tietojen selvittelyssä. Yötä myöten joskus vaihdeltiin sähköpostilla tietoja kun oikein innostuin. Toinen mielenkiintoinen henkilö oli Ulpun kaverina samalla osastolla eli Seija Pihlajamäki, jonka sukutiedoissa on runsaasti minunkin esipolviani. Ulpu sai minulta muistoksi punaiset alpakka-kämmekkäät. Toivottavasti lämmittävät mukavasti.

Välillä käytiin syömässä ja nyt ruoka oli hyvää härkäpaistia ja myös sämpylät olivat maukkaita ja pehmeitä. Viime vuonnahan ruoka loppui kesken. Sitten taas kierreltiin ja vielä käytiin kahvilla ennen kotiinlähtöä. Viinerit olivat jääneet liian vähälle paistolle, mutta kahvi oli hyvää. Samaan pöytään tuli vielä pari muuta "pohojalaasta" niin että meinasivat jo ovet mennä kiinni ennenkuin lähdettiin pois. Ja toki juttu jatkui vielä käytävällä hetken aikaa kun kerran piti sukulaisuuksia selvitellä. "Samaa sukua ollaan sun kanssa, ja sun kanssa, ja sun kanssa", hih.

Ensi vuonna on kyllä ihan pakko varata ne kaksi päivää tapahtumalle, ei millään yksi päivä riitä.  Alakuvissa Seija keskellä ja Ulpu oikealla tekemiensä kirjojen kanssa. Valokuvanäyttelyssä oli valokuvia ryhmiteltyinä aikakausittain. Oli mielenkiintoista nähdä miten pukeutuminen muuttui vuosikymmenten kuluessa.

Edit: Olipa Vantaan sukututkijat nopeita kun sukutapahtuman tiedot on jo poistettu sivuilta. Missään saamissani esitteissä ei ole myöskään tapahtuman osoitetta, jollain koululla Hiekkaharjussa se oli.