Eilen ja tänään oli Kaapelitehtaalla kierrätyspäivät. En ole siellä käynytkään yli 40 vuoteen. Aikoinaan olinkin siellä mittailemassa kaapelikelojen vastuksia. Siihen aikaan oli usein portilla laukkujen tarkastajat ettei vaan joku olisi vienyt talon tavaraa kotiinsa. Myös vessat oli lukossa, joten kovin usein ei kehdannut  sinne pyytää. Toisaalta iltavuorossa joskus pojat (en tietenkään minä) hipsivät välillä Lauttasaareen elokuviin. Ruokalassa oli pomoille eri tilat eikä katsottu hyvällä, jos sinne joku alempi eksyi syömään. Työntekijöiden lapsille oli päiväkoti ja lapset haettiin aamulla portilta ja tuotiin sinne työpäivän päätyttyä. Oi niitä aikoja.

Tänään siis menin katsomaan kierrätystä ja viemään vähän omia ylijäämiä. Porukkaa oli paljon ja tavara vaihtoi omistajaa nopsaan. Omat viemiseni hävisivät noi 15 sekunnissa siitä kun olin ne pöydälle laittanut. Toisen tulijan tavarat revittiin käsistä ennenkuin ehtivät edes pöydälle.

Kyllä siellä oli taitavia kierrätystöitä, oikein piti tehdä parikin kierrosta ennenkuin malttoi lähteä pois. Seinäjoen ammattikoulun vetoketjutyynyt olivat tosi kauniita. Lusikoista tehtyjä koruja olisi tehnyt mieli ostaa useampikin. Vanhoista markka-aikaisista 10-pennisistä oli tehty kivoja sormuksia ja kaulanauhoja. Myös avaimista oli tehty sormuksia. Klipsuista oli esillä monenlaisia koruja ja myös "kunniamitaleita".

Tapasin siellä myösLeaP:n ja kiertelimme yhdessä ja poikkesimme myös kahvilla. Ostin pari lankakerää ja yhden ilmaisen kirjan otin myös. Kotimatkalla poikkesimme Lean kanssa vielä Ruoholahden K-kauppaan tekemään edullisisa alennusmyyntiostoksia. Minä löysin pari hupparia ja pari yöpaitaa. Niistä ei kuvia.

Käynti ja kokemus oli tosi kiinnostava ja varmaan käynkin siellä uudelleen montakin kertaa kun nyt "tiedän tien".