Aamulla saapui kaksi herraa ovelleni. Urho-siili tuli muutamaksi päiväksi hoitoon. Urho on nukkunut niin umpiunessa ja nukkuu edelleen, että äsken piti käydä kokeilemassa josko siellä kopassa on  mitään. Eipä Urho edes tuhahtanut. Iltaruoka on kupissa odottamassa. Voi olla, että Urho vähän vierastaa ja odottaa valojen sammumista.

Päivällä olin serkkutapaamisessa. Kävimme syömässä kaupungilla. Ruokapaikan etsimisessä meni hetken aikaa kun yksi ei tahtonut sinne missä viimeksi söimme, toinen ei toiseen paikkaan ja kolmatta paikkaa ei ollut enää. Kalliskaan ei olisi saanut olla, muttaei sentään määkkäriin... Noin kuuden tai seitsemän paikan jälkeen päädyttiin Foorumin Chicos'iin. Ruoka kelpasi kaikille, tarjoilija oli harvinaisen reipas ja rempseä. No, viinien ja konjakkien kanssa lasku oli hieman yli tavallisen lounaspaikan, mutta menihän meillä siinä pari kolme tuntia.

Illalla kävin vielä Kansallisarkistossa kuuntelemassa luentoa valkoisten sotajoukkojen tekemisiin liittyvien muistelemisten keräämisestä ja arkistoinnista. Muutama uusi kirjan nimikin tuli esille. Pitänee etsiä kirjastoista luettavaksi. Väitöskirjojakin on aiheeseen liittyen tehty. Aikoinaan asia on ollut hyvinkin karvas ja arka käsiteltäväksi. Nyt ehkä voisi uskaltaa selvitellä noitakin vaiheita kun mukana olleet ovat poistuneet keskuudestamme.