Menin eilen suurin toivein Talin siirtolapuutarhan juhannusjuhlaan. Olenhan jo useamman kerran missannut grillimakkarat. Jo mennessäni sinne, änkyröi vastaan nuoria miehiä tien koko leveydeltä ja paikallakin näytti olevan suurella osalla vauhti päällä.  Kiertelin tapahtumapaikan, mutta grillimakkaraa en löytänyt, muurinpohjalettuja kylläkin, mutta niitä taas en halunnut. Ajattelin sitten ottaa vähän kauniita kuvia puutarhaympäristöstä. Öh, mutta pensaat oli usein niin korkeita etten oikein saanut mieleisiäni kuvia. Aurinkokin oli jo aika alhaalla. Pitänee mennä joskus paremmalla ajalla.

Lopun iltaa vietin sitten tietokoneen parissa ja  telkkaria katsellen, Menipä siinä aamupuolelle yötäkin kun piti juhannusjunan Kokkolan pysäytys katsoa. Vaihteen vuoksi otin etsintään uuden sukulinjan isän äidin puolelta. Tai onhan mulla tietoja 8-9 sukupolveen asti, mutta on mukava tarkistella niitä kirkonkirjoista, varmuuden vuoksi. Ns sukunimet tuottavat vaan töitä kun on vaihtuneet moneen kertaan talosta toiseen muutettaessa.

Lapualta Mikko Juhonpoika Lilja, Hellä, Pernaa, Perälä. Juho Mikonpoika Suutala, Sutarla, Pernaa Harberg. Maria Jaakontytär Nyrhinen, Hantula, Suutala. Näyttäis löytyvän juuria 1500-luvun Toppareihin asti ainakin.

Ylihärmästä Antti Matinpoika Taipalus, Taipale.  Unkuriakin näyttäis olevan esipolvissa.  Unkurin Matista löytyykin paljon juttua netistä.

Nyt kun on odotettavissa kunnon sadetta iltasemmalla ja huomenna, niin jospa sain jokusen juuren selväksi ja varmistettua. Alla olevassa kuvassa on iäiii:, eli Juho Mikonpojan syntymä 13.1.1749.