Eilen kävin kaupungilla monessa paikassa.

Ensin Töölööseen ja  Astialiisaan. Siellä ihailin monia lapsuudenajan kuppeja ja kippoja. Ostin myös pari kirjaa, astioita en ostanut. Ostin kirjat Arabian astiastoja ja Arabian kahvikuppeja ja mukeja. Kirjasarjaan olisi kuulunut vielä kolme muuta (kannut, juomalasit, purkit), mutta ne jäi mietintään.

Sitten poikkesin pariksi tunniksi Töölön sairaalaan ystävää tapaamaan. Kävimme kanttiinissa kahvittelemassa ja muuten juttelimme enimmäkseen käsitöistä kun viereisen sängyn potilaskin oli käsityöihmisiä. On muuten sairaaloissa hienot sängyt nykyään, sähköllä nousee etu- ja takaosat sekä koko sänkykin. *Vilkutuksia rouva M:lle*

Vielä kävin Kansallisarkistossa kuuntelemassa Tauno Tukkisen luentoa punaisten surmien tietolähteistä. Olipas eläväinen luennoitsija. Kyseli ja arvuutteli meitä "kerronko... en kerro, arvatkaapa... se on salaisuus... no jos nyt teillä vähän... tätä ei kukaan tiedä...": välillä kädet teki suuria kaaria, välillä luennoitsija näytti jotain sivua etupenkkiläiselle "katso, katso nyt itse, arvaa mitä siinä on". Ei tullut aika pitkäksi eikä nukuttanut. Tosin välillä en kyllä tiennyt mistä asiasta oli oikein kysymys. Yhden Tukkisen julkaisun sain samalla. No, illalla kotona kyllä sitten nukutti mukavasti.