Äitini ei antanut pyhänä tehdä käsitöitä, koska "minkä pyhänä kutoo, sen maanantaina purkaa". Olen neulomassa kolmatta paria sinisiä rinsessasukkia ja eiliset tekemiset saan nyt purkaa, kun tein kantapäästä lyhyemmän kuin toiseen sukkaan. Laskin kyllä kerrokset mielestäni huolellisesti, mutta pieleen meni silti. Onneksi ei ole kiirettä niiden kanssa.

Toinen ilkeä sattumus oli myös. Mesessä roikkuessa putosi näppis lattialle ja hajosi. Onneksi oli vanha näppis vielä tallessa, tosin jo eteisessä menossa kohti kaatopaikkaa. Vuoden olen säilytellyt vanhaa näppistä ja näyttöä. Molempia on jo tarvittu varalla.

Ei kahta ilman kolmannetta, sanotaan. Eilen aamulla heräsin siihen, että vatsa ilmoitti vastalauseensa joulusyömingeille. Oli paha olo ja oksettikin. Koko päivän ex-sappi jomotteli ja niinpä pidin päivän melkein paastoa ja illalla vain keitettyä vettä tai teetä. Paasto teki hyvää ja nyt massu tuntuu tyytyväiseltä.

Tänään olisi listalla aamusauna rouva K:n kanssa. Saunajuomaksi vien rouva K:lle pullollisen nokialaista olutta "nokian ruskeaa vettä". Saa juoda, jos uskaltaa. heh. Päivällä sitten tulee erittäin toivottuja vieraita neljine poskipusuineen. Ihanaa!