Kahden viikon matka Madeiran kukkaissaarelle on ohi ja kotimaan harmaus ikkunan takana.
Lähdimme parin serkun ja yhden tuttavan kanssa matkaan 5.11.2012. Kone lähti 3 tuntia myöhässä jonkin konevian takia. Odotellessamme saimme 8 euron kupongit, joilla haimme kahviosta syötävää. Viivästyminen koitui onneksemme, sillä Madeiralla oli ollut myrskysää eikä päivällä koneet voineet laskeutua, vaan joutuivat menemään muualle odottelemaan sään paranemista. Olimme kuulemma ensimmäiset sinä päivänä, jotka pääsivät laskeutumaan Funchalin kentälle.
Kuljetus hotelliin Pestana Miramar hoitui sujuvasti ja pääsimme lepäilemään huoneisiimme. Sattuikin sitten sopivasti meille vierekkäiset huoneet, joista sai välioven auki, jota saatoimme välillä pitää huoneet yhtenä isona kaksiona ja kyläillä toisillamme yökkärissä.

Kukkiahan Madeiralla on ympäri vuoden ja niinpä pari seurueesta halusi kukkia myös huoneisiimme. Oikeastaan ne olivat myöhästyneet ja ennakkokukkaset  kahdelle merkkipäivän viettäjälle. Merkkipäivien kunniaksi kävimme myös juomassa kakkukahvit. Kakkukahvien hintaa en muista, mutta viimeisen matkapäivän vastaavat kakkukahvit maksoivat 2,10 eur/henkilö, eli todella halpaa. Kukkien seurana hotellihuoneen pöydällä paikallista alkojuomaa eli pontsaa, joka oli melko vahvaa (22-25%)hedelmäsekoiteviinaa.

Kävimme tietysti retkillä, koska yksi joukostamme oli Madeiralla ensimmäistä kertaa. Saarikierroksella jouduimme odottelemaan kun tielle kaatunutta puuta sahattiin ja sirrettiin pois liikenteen tieltä.

Ajelimme myös köysiradalla ja katselimme vähän käsitöitä. Emme juurikaan ostelleet, koska useimmat meistä oli siellä jo kolmatta kertaa ja tuliaisrihkamaa on entisestäänkin vielä käyttämättä. Yksi villatakki piti kuvat ihan siinä mielessä, että jos vaikka itsekin tekisi vastaavan.

 

Kävelimme ulkona paljon ja kaksi porukastammen kävi myös 11 km levadalla. Funchalissa. Hotellimme oli keskustan ja Lidon hotellialueen välillä, vastapäätä Reids-hotellia ja niinpä oli kumpaankin suuntaan melko sopiva kävelymatka. Katselimme myös huviksemme myytäviä asuntoja. Pienten asuntojen hinnat olivat aika kohtuullisia, mutta kun kukaan meistä ei ymmärtänyty paikallista kieltä emmekä tunteneet paikkakuntia, niin oli vaikea tietää miten kaukana myynnissä olevat asunnot olivat. Yksi meistä (en minä) hankki sitten Pestana-hotelliketjun option ja saimme luvan tulla matkoille mukaan edullisesti. Eri asia sitten miten ajankohdat, paikkakunnat ja lentomatkat saa soviteltua yhteen.

Säähän Madeiralla oli vaihteleva, mutta saimme kyllä riittävästi aurinkoa, vaikka välillä vähän satoikin. Lämpötila oli siinä 21 asteen paikkeilla eli ihan mukava meikäläiselle.
Paluulento oli sitten ihan ajoissa ja kaikki sujui hyvin ihan kotiin asti.
Vähän kyllä matkustajia nauratti kun koneessa kentällä kuulutettiin, että "kunhan saamme ovet suljettua, niin aloitamme myrkytyksen".  Ja sitten hetken kuluttua lentoemot kulkivat spreijaamassa matkustamon ilman hyönteismyrkyllä Dengue-kuumeen varalta. Näimme yhden kärpäsen lentelevän hätääntyneenä vielä myrkytyksen jälkeenkin, mutta taisi nyykähtää sitten matkan aikana.

Kukkakuviakin tuli otettua hiukan, mutta ehkä laitan niitä esille myöhemmin. Edellisen reissun kuvasatoa löytyy aikaisemmasta blogikirjoittelusta. Onneksi bloggaus on ajalta ennen Vuodatuksen kuvien häviämistä.


Kiitos matkaseurasta ystäväiseni, kiitos huonekaveri serkku ja toinen serkku.