Elämäni eka kerta kun aioin laittaa lammaspaistia. Varmuuden vuoksi ostin karitsanfilettä, että ei tulisi sitkeää ja pässille maistuvaa. Ostin vaan pienenpienen paketin. Yllätys oli, että paketissa oli 8 filettä, huh, huh, lihaa 16 hengelle ainakin. Pakastetun lihan sulattamisen jälkeen se oli pakko kuitenkin valmistaa. Tein marinadin rahkasta, öljystä, pippurista, punaviinistä, hunajasta, suolasta ja yrteistä. Vuorokauden maustumisen jälkeen pyyhin marinadin pois ja laitoin lihat uunijuuresten päälle savipataan muhimaan, vähän vettä ja ruususuolaa päälle. Muutaman tunnin hauduttelun jälkeen otin lihat erilleen toiseen vuokaan, voitelin voilla ja valelin punaviinillä ja kahvilla. Lihat sai muhia uunissa vielä sen aikaa, että keitin perunoita. Minusta juhlaruokaan kuuluu ehdottomasti kuoritut, keitetyt perunat. Avecina oli espanjalainen Torres.

Kokemus kokeilusta oli, että liha oli pehmeää ja mureaa eikä maistunut pässinpissalle. Opetus taas oli, että lihapaketti kannattaa aukaista ja jakaa pienempiin osiin pakastimeen, vaikkapa kahden fileen paketeiksi, muuten tulee ongelmia saada kaikki syötyä. Minä tykkään, että lihan pitää olla "ylikypsää" ja murenevaa että voi vaan imeskellä ja maiskutella. Tää oli mulle sopivaa. 

1239459669_img-d41d8cd98f00b204e9800998e