Keittelin kokeeksi vähän hilloa omenista ja ruusukvittenistä. Ensin pienen satsin, jonka purkitin. Sitten vähän isomman, jota vielä keittelen. En tiedä miten tuollainen hillo säilyy purkitettuna jääkaapissa tai voiko sitä pakastaa. Ainakin kokeilen pakastamista. Hilloon laitoin vähän yli puolet omenoita, keittelin soseeksi, pusersin siivilän läpi, lisäsin sokeria maun mukaan ja kuumensin uudelleen. Toisen satsin hilloon sokeria laittaessani huomasin, että olin vahingossa ostanut hillosokeria. Onneksi en sitä ehtinyt laittaa ruokiin tai kahviin. Ruusukvittenissähän on itsessäänkin pektiiniä jokseenkin riittävästi, joten siihen en olisi hillosokeria muuten laittanut. Onneksi vahinko ei liene suuri ja loppu hillosokerin voi käyttää muuhun hilloamiseen.

Maistelin vähän tuota ruusukvittelihilloa. Maku muistuttaa aika lailla sitruunahilloa. Pitänee hankkia paahtoleipää ja kokeilla sen kanssa.