Kun oli kaunis ja lämmin päivä tulossa, niin päätin tehdä pitkästä aikaa kirppiskierroksen. Suunnitelmissa oli käydä ensin Vesakkotien pihakirppiksellä ja sitten Hesyn tekstiilien myyntipäivään, mutta sinne en sitten ehtinyt, tai pikemminkin en jaksanut jäädä odottelemaan puoleksi tunniksi oven taakse.

Ensin siis Vesakkotielle, mutta sieltä ei tullut saalista. Kahvia ja korvapuusteja oli kyllä tarjolla, mutta minun teki mieli suolaista. Sitten lähdin etsiskelemään aukiolevaa ruokapaikkaa, mutta Pakilantieltä huomasin rintamiestalojen välissä katukirppiksen, jojka olikin monella kadulla. Sinne siis.

Ensimmäisenä tuli vastaan munkinpaistaja ja yhden munkin ostin. Sitten katselin tarjontaa lisää. Talvitakki ja villaliivi olivat kiinnostavat, mutta myyjällä oli tärkeää juteltavaa tuttavansa kanssa, kuten molella muullakin myyjällä. Vanhat lasi-ikkunat ja puinen keinutuolikin olisi ollut tarjolla. Kiertelin hetken ja palailin takaisinpäin. Menin katsomaan muutamia kirjoja ja kun hinta oli sopiva, 50 senttiä/kpl, niin ostin pari. Myyjä yritti jollekin kaupitella villalankoja ja kun olin kirjat maksanut, niin kysyin mitä lankoja pusseissa on. Oli kuulemma kotimaista villalankaa, ei konepestävää. Lankojen omistajalla on ollut omia lampaita aikoinaan, joten saattaa olla ihan kotimaistavillaa. Pienin pussi maksoi 50 senttiä ja isommat 1 eur ja 2 eur. Ostin sitten kaikki lankapussukat. Kotona punnitsin langat ja niitä oli vähän yli kilo. Aika hyvä hinta-laatu-suhde kun kokonaishinta oli 5 eur.

Vielä piti ostaa muutama munkki lisää ennen kotiinpäin lähtöä. Kotona sitten äkkiä muutama broilerin sisäfilee ja vihanneksia paistinpannulle.

Langoista pakastin sai heti täytettä kun en tiedä missä lankoja on säilytetty. Langat on aika ohutta, joten varmaan sopisivat huivien tekoon. Tai sitten johonkin perinnekäsitöihin. Värit on aika herkulliset. Pitää miettiä ja suunnitella.

Ensimmäinen kuva vasemmalla on Vesakkotien kirppikseltä, muut Pirkkolan omakotialueelta, paitsi viimeinen eli lankakuva on otettu omalla parvekkeella.

Edit: Pitää vielä laittaa itselle muistiin: Paulig-kahvi/sokeripurkki maksoi kirppiksellä 10 eur. Myyjä sanoi, että huutonetissä maksaa 16 eur. Katsoin äsken huutonetistä ja hintapyyntö oli 8 eur, eikä ollut mennyt sillä kaupaksi. Onneksi en ostanut kirpparilta.