Äidillä oli tapana laittaa herkkuja jos lapsena sairastimme. Sairaan piti saada mitä mieli tekee. Tänään rupesi ykskaks tekemään mieli salaattia kananmunankeltuaisesta tehdyn kastikkeen kanssa. Keitettyyn keltuaiseen hierotaan hiukan suolaa, etikkaa ja kermaa, Sitä sitten lehtisalaatin lehdille. Samalla tein "suolakurkkuja" eli kuoritut kurkkuviipaleet hakataan kahden lautasen välissä suolan kanssa ja hiukan tilliä päälle. Uunissa kypsyi pari possunkyljystä porkkanoiden ja uusien sipulien kanssa. Vielä pari keitettyä uuttaperunaa lautaselle ja lasiin kylmää mehua. Jälkiruuan söin ennen pääruokaa, eli mansikat popsin muuta ruokaa tehdessä. Illemmalla paistan vielä rahkapiirakkaa. Uunia siis lämmitän kahdesti päivässä ikäänkuin ei muuten tarkenisi. Parvekkeella on +30, vaikka on lasit auki. Tietääpä mukavaa parvekkeella oleskelemista myöhemmin illalla.

1247751948_img-d41d8cd98f00b204e9800998e