Olin sopinut parin entisen työkaverin kanssa lounastapaamisen. Ennen sitä menin lainaamaan Eduskunnan kirjastosta yhden kirjan. Olin tulostanut mukaan kirjan tiedot netistä. Menin kirjastoon ja laitoin takin ym tavarat säilöön. No, eka moka, säilössä ei ollutkaan avainta. Tavarat toiseen säilöön ja avain + kirjastokortti + lompakko käteen ja tiskille. "lainaisin tämän kirjan...", öö, tämä onkin väärä lappu, hetkonen... Ei löydy lappua, vaikka kuinka pengon. Muistin, että olin saanut kirjan nimen s-postilla ja menin sitten kirjaston koneella katsomaan postiani. Eka kone "vain kirjastotietokantaan", toinen kone "pääte on lukittu", kolmas kone, öh, ei näppäimistöä, neljäs kone sentään suostui yhteistyöhön, mutta, mutta... Eipä se kirjan nimi ollutkaan s-postissa vaan siellä oli vihje mistä julkaisu saattaisi löytyä. Ja lopulta se löytyikin. Sitten taas tiskille ja neitonen haki kirjan varastosta, "onko teillä lainauskorttia". no olihan toki "tässä näin", iik, se olikin eläkeyhtiön kortti. Hm, no onhan se kirjastokortti mulla laukussa, säilölle siis... eikun, no, höh, mullahan on lompakko (vielä) kädessä ja siellähän ne kortit on. Käännös tiskille taas. Lopulta kirja oli lainattu ja sain vielä tavarat mukaan säilöstä ja pääsin jatkamaan matkaa Lasipalatsille.

Matkalla otin kuvan junatunnelin remonttihommeleista. Sinne kun väsätään kävelytietä. Onkohan siellä tuulensuojaisaa vai vetääköhän viima pitkin uomaa.

Lasipalatsilla kävin ensin kirjaston koneella katsomassa s-postini ja siellä oli ilahduttava viesti eräältä sukutukijalta. Sitten tuttavien kanssa mentiin toiseen kerrokseen syömään "liikelounas". Syömingit kesti 3 tuntia eli ihan normaalin liikelounaan verran. Aluksi oli leipäjuustosalaattia, joka oli tuoretta, raikasta, herkullista. Sitten oli pariloitua lohta, joka minusta oli vähän raakaa. Jälkiruokana oli suklaakuorrutettua omena-inkiväärikakkua, joka oli hieman tuhti annos. Kahvit vielä joimme jälkiruuan kanssa. Tarjoilu oli muuten oikein sujuvaa, vaikka pöydät näyttivät olevan aivan täynnä.  Muuten, Soinikin näkyi olevan siellä. Olisikohan pitänyt pyytää nimikirjoitus.