Minun lapsuudessa kansakoulussa kirjoitettiin äitienpäiväkorttiin Äitille! Myöhemmin opin kirjoittamaan Äidille! Ei ollut silloin täytekakkuja, mutta kyläkoululla oli äitienpäiväjuhlat ja äidit saivat pienenpienen kukkasen rintaan.

Tänään sain äitienpäiväonnittelut jo aamulla kun tein täytekakkua iltapäiväkahveille. Voi olla, että kukkien sijaan saan vihreitä kuulia. Aikoinaan kovasti odotin äitienpäiväruusua, sitä perinteistä ruukkuruusua, jota sainkin odottaa yli 20 vuotta. Muutaman kerran olen sellaisen sitten saanutkin. Jotenkin siinä on muistoja jostain kaukaa, ehkä äitin ruukkuruusuista, joista ainakin yksi oli nimeltään teeruusu ja se tuoksui ihanalle.

Väsäsin taas täytekakun, täytteenä itse keitettyä vadelmahilloa, kostutus kermamaidolla. Koristeeksi laitoin muutaman mansikkaviipaleen hollantilaisia mansikoita. Eivät olleet yhtä hyviä kuin jokunen päivä sitten ostamani espanjalaiset mansikat. Kermavaahtokoristelu on vielä harjoitteluasteella. Vielä on varastossa muutama Tarjuskalta saatu pursotinpussi. Niitä olen opetellut käyttämään, mutta vielä pitää harjoitella.

Onnellista Äitienpäivää kaikille!