Olin tänään päivällä Itiksessä käsityötapaamisessa. Mukaan otin Famulta saamaani lankaa ja aloittelin siitä bandanaa Meemun ohjeiden mukaan. Meikun luku- ja kirjoitustaidossa + ymmärryksessä ja näkökyvyssä taitaa olla vähän vikaa. Kaksi ensimmäistä kerrosta meni ihan hyvin. Seuraavia yhdeksää piti jo miettiä. Sitten alkoi kaksi kudottua-kolme purettua-kerrokset. Kahden tunnin kutomisen jälkeen olen saanut aikaiseksi toispuoleiset kymmenkunta kerrosta ( noin 20 silmukan levyiset),  :=(

Pitänee piirtää rautalangasta, että osaan laskea silmukat oikein. Nimittäin kun ohjeessa seitsemän kerroksen jälkeen alkaa keskikuvion 1. kerros ja sitten parin kerroksen jälkeen jatkuu keskikuvion kolmas kerros ja alkaa sivukuvion ensimmäinen kerros ja oikean ja vasemman kuvion puoliskoilla laskin erimäärän silmukoita. Ja mikähän se nostetaan kiertäen silmukka on, hm... Pitänee kääntyä parempien puoleen.

Sinänsä ohjesivulla on hyviä kuvia siitä bandanasta kunhan ensin hahmotan kunnolla sen tekotavan. Kuviot tehdään aina oikealla puolella ja nurjalla neulotaan vaan nurin. Yksinkertaista, mutta meikulle vähän haastavaa. En kyllä usko että siitä tulisi korvaläppä vasemmalle korvalle. Enkä voi olla yhtä poropeukalo neulomisessa kuin ompelemisessa, enhän? Tein nimittäin pari vuotta yhtä suoraa mekkoa, sellaista jossa vain rypytys kaula-aukossa. Mekko pieneni ja pieneni sitä mukaa kun muotoilin sitä. Lopulta siitä olisi tullut ehkä tyynynpäällinen ja annoin tekeleen jonnekin. Ensimmäinen ja viimeinen mekko-ompeleeni.

Niin, ja se parkkiaika. Käsityötapaamisessa meni klo 12-14.30, jonka jälkeen lähdin etsimään paikkaa, josta saisin salaattia. Kävelin sittarin puolelle ja siellä Heseen. Salaatin syötyäni huomasin, että parkkiaikaa on jäljellä 20 minuuttia, enkä ehdi katselemaan vaatteita, sovittamisesta puhumattakaan. Kyllä ostoskeskusten parkkiaika pitäisi olla ainakin 6 tuntia, muuten ei ehdi ostoksille. Tosin monet pikkukaupat oli kiinni, lankakauppakin, joten täytyy mennä erikseen ostoskeikalle myöhemmin.

667096.jpg.