Olen tähän asti käynyt yksityisellä hammaslääkärissä, mutta nyt keväällä tilasin ajan terveyskeskuksen hammashoitolaan. Ajattelin, että pienen särön korjaamisen voisi kokeeksi aloittaa sieltä. No, reippaana sinne, lapsenlapsi mukana. Ilmoittautuminen, jee, onnistuu, ei ruuhkaa. Lääkäri kutsuu ajallaan, hyvä. Sitten vaan makoilemaan tuoliin ja pää alaspäin, melkein lattiaan asti, oh. No, vähän nostivat, ei paljoa. Lääkäri oli mukava nainen, samoin apulainen. Sitten lääkäri rupesi kaivelemaan hampaita löytääkseen vikakohdan. Ei meinannut millään löytyä. Otettiin kuva, ei apua siitäkään. Koitin kaivella tikulla ja näyttää missä kolo on. Lääkäri rupesi sitten poraamaan oletetusta kohdasta päällyskohtaa pois. Auts, hammasta ei ollutkaan juurihoidettu niinkuin luulin. Lääkäri kysyi, haluanko puudutusta. No, halusin. Puudutettiin, ei vaikutusta, toinen puudutus, vähän parempi, johtopuudutus, nyt päästiin poraamaan, hetkeksi... Vielä piti neljäs piikki laittaa niin että lopulta osa kielestäkin oli puuduksissa ja silti välillä vihlaisi hiukan. Kuitenkin lääkäri oli rauhallinen ja puutumista odotellessa juteltiin niistä ajoista kun puudutuksia ei juuri käytetty.

Löytyi kolonen viereisestäkin hampaasta. Sitä varten tarvitaan uusi TUNNIN aika. Tosin aikoja sai vasta lokakuulle. Yksityisellä ajat ovat 15 minuutin jaksoissa ja pitää olla jo vähän isompi homma että tarvii puolen tunnin ajan.

Entäpä lasku. Paikkaus 22 eur, ei paha. Muut kulut 17 euroa eli melkein toinen mokoma. Ja noistahan ei saa kelakorvaustakaan. Pitääpä tarkistaa vanhoja yksityisen puolen laskuja ja verrata kelakorvausten jälkeisiä hintoja.

Puoli poskea oli puutuneena monta tuntia kun askartelimme mazebookeja lapsenlapsen kanssa ja söimme pitsaa. Syöminen sujui toisella puolella, mutta juominen oli outoa kun lasista katosi toinen reuna. Huh, mutta nyt se on ohi ja seuraava kerta vasta syksyllä. Olin muuten koko toimenpiteen ajan ihan jäykkänä ja kädet nyrkissä ja melkein tärisin. Pelkäsin että pökrään vielä kun niin jännitin, vaikka en sinänsä pelännytkään.