Äkikseltään poikkesin asioimassa Kokkolassa ja samalla katsastin talventulon siellä. Trippi oli pikainen, eilen menin ja tänään tulin kotio. Yötä olin siskon luona. Vietimme vaalivalvojaisia kaksistaan telkkaria katsellen ja sipsejä syöden.

Eilinen junamatka oli mielenkiintoinen. Juna oli viimeistä paikkaa myöten täynnä ja minäkin sain paikan vain extra-luokkaan, vieruskaveri oli saanut junan viimeisen istumapaikan. No, sainhan 12 euron lisähinnalla kupin kahvia ja mukillisen vettä. Matkalla maassaolevan lumen määrä lisääntyi ja ulkona oli paikkapaikoin sakea sumu. Oli ihan pakko ottaa sumusta kuvia, viimeisissä oli jo täysikuukin näkyvissä.

Paluumatkalle junaa odotellessa söimme pitsat paikallisessa pitseriassa. Olipa isot ja hyvät leipomukset. Söimme puolet ja loput kääräistiin folioon, ei tarvinnut illalla kotona laittaa ruokaa. Paluujunakin oli täynnä ja joku näkyi seisoskelevan junan eteisessäkin. Paikkaliputtomia vaelteli välillä käytävillä istumapaikkaa etsien. Lapsiperheitä ei näyttänyt tännepäin olevan tulossa, menomatkalla niitä olikin aika paljon.