Jo pitkään minun on tehnyt mieli tiikerikakkua. Nuorempana tein useinkin ja söin koko kakun yksin. Minun ohje on vuoden 1956 Maija keittää -kirjasta, jossa se on marmorikaakun nimellä. Ensin ohjeessa on aineet lueteltu, sitten taikinan valmistus. Ohjeen mukaan voi tai margariini pestään huolellisesti isossa kulhossa puukauhalla. Joissakin ohjeissa olen nähnyt että voi pestään kylmällä vedellä. Olen minäkin voita pessyt aikoinaan monet kerrat. Maallahan voi oli kamalan suolaista (50-luvulla) ja suolaa piti pestä pois leipomuksia varten.

Tähän kakkuun tuli voita 250 grammaa ja kermamaitoa 1,5 desiä, joten ei ihan ole ravintosuositusten mukaan pääruuaksi sopivaa. Muutenkin taikina oli kovin iso ja kun ei ollut isoa vuokaakaan, niin tein kolme pientä kakkua, yhden kakkuvuokaan ja kaksi alumiinivuokaan. Piti heti lämpimänä maistaa ja kyllä se maistui sellaiselle kuin muistinkin.

1416738.jpg