Olen 25 vuotta sitten tehnyt muutamia nauhoituksia ja yhdessä haastattelen äitiäni, joka silloin oli 84-vuotias. Äitini kertoo pettuleivän, pihkasalvan ja saippuan tekemisestä, vauvojen kapaloimisesta ja muista vanhoista tavoista ja tekemisistä. Minäkin muistan lapsuudestani kun käytiin kylällä vauvaa katsomassa, miten se oli kapalovyöllä kapaloitu että pysyisi rauhallisena ja tulisi suorat jäsenet. Myöhemmin kansanopistossa opeteltiin kapalointi kapalovaipalla eikä enää käytetty kapalovyötä.

Nyt annoin laittaa nuo pari c-kasettia cd-levylle ja kuuntelin yhden kasetin kokonaan. Haastattelujen lopuksi äitini laulaa pari laulua. Toinen laulu kertoo kukkasesta, joka "kukkii kerran vaan, kahta kertaa ei milloinkaan" ja " et surmannut kukkasta aseella, vaan kylmällä tunteettomuudella".  Äitini ääni kuullostaa levyllä yllättävän hyvältä ja nyt harmittaa etten nauhoittanut enempää noita lauluja, joita äitin lauleli usein.

Toinen laulu kertoo pontikka-Pekasta. " Korvessa kuusen juurella, ei paisteta lättyjä pannulla... minähän se olen se pontikka-Pekka ja kotoisinhan oon minä korvesta, 11 litraa valmista viinaa ja lisää tippuupi torvesta"

Aurinko paistaa ja nyt alan leipomaan kranssia rotinoiksi.