Aamupäivällä lähdin lorvaileen Itäkeskukseen ja ostin sieltä samlaa vähän ruokaa. Kun kotona oli viimeisen päivän maitoa jäljellä, niin päätin tehdä voisilmäpullia, jotka edellisellä leipomiskerralla onnistuivat yli odotusten. No, just niin, pitihän se arvata. Tein samalla ohjeella, mutta en ehkä laittanut jauhoja tarpeeksi enkä jaksanut vaivatakaan yhtä kauan kun pullat ei nousseet yhtä korkeiksi kuin edellisellä kerralla. Sitten kun eka pellillinen pullia oli kohonnut, niin huomasin ettei ollutkaan munaa voiteluun. Olin laittanut molemmat kananmunat taikinaan. Kääk. Olisi pitänyt tehdä 1,5 munan taikina kun se olisi muutenkin ollut passelimpi meikäläisen pullanhimolle.

Piti sitten laittaa sokerivettä ja kahvia voiteluaineiksi. Laiskuuttani en viitsinyt keittää kahvia keittimessä, vaan laitoin vettä tipan kattilaan ja ajattelin suodattimen läpi laskea pienen määrän kahvia. Unohdin tietysti kattilan kunnes vesi oli jo kiehunut pois. Laitoin uuden veden ja kaadoin mittalusikallisen pööniä mukaan. Kun vesi melkein kiehui, niin sitten kaadoin seoksen suodattimen läpi ja valmiin kahvin sokeriveden joukkoon. Sokerivedellähän pullia ei voidella raakana ennen uuniin laittoa, vaan kerran kesken paistamisen ja toisen kerran sitten kun pullat otetaan uunista. Ei tullut pullista yhtä kauniin värisiä kuin munalla voidellen ja yksi pellillinen meni liian tummaksikin, mutta maku on kyllä hyvä.

Kun otin toista pellillistä uunista, niin huomasin, että pellin toinen pääty on vino. Mulla tietysti se pääty, jonka pukkaan uunin perälle. Ajatelkaapas... Minä en ole 60 vuoteen huomannut, että pellin toinen pää on vino, ehkä siksi, että siitä voi helposti vetää paistokset pois pelliltä rikkomatta esim piirakkaa tai pullarinkilää. Onkohan se aina ollut niin. Ainakin tuo pelti on ollut minulla nyt noin 10 vuotta ja nyt vasta huomasin.

On mulla ennenkin ollut hitaat hoksottimet. Yksi auto oli mulla vuosia ja vasta vaihtoon viedessäni huomasin, että kuskin penkkiä voi säätää.  Nykyisen auton (12 vuotta vanha) penkin lämmitystä en ole vielä katsonut.