Sukututkimuskurssiin kuului käynti Sota-arkistossa, joka kuuluu nykyään Kansallisarkistoon. Arkisto on yleisessä käytössä eli kuka tahansa voi sinne mennä aukioloaikana. Saimme erinomaisen selvityksen arkiston toiminnasta ja saimme kierrellä arkiston varastoissa. Osa aineistoa oli pakattuna menossa kuopioon luetteloitavaksi.

Sota-arkistossa on tietenkin sotia ja sotilaita koskevaa aineistoa. Sotilaiden kantakorttitiedot ovatkin eniten kysyttyjä. Aineisto on suurelta osalta vanhaa ja haperoitunutta eikä sieltä saakaan mitään lainaksi, ainoastaan saa kuvata omalla kameralla ilman salamaa tai sitten saa valokopioita. Valokopiot maksaa 60 senttiä/sivu, mikä on aika kallista verrattuna muiden  kirjastojen 20 sentin sivuhintaan. Tosin taisi olla niin, että kaikkea aineisto ei saa itse kopioida vaan henkilökunta tekee sen.

Olisin halunnut saada isäni kanttakorttitiedot, mutta hän onkin syntynyt liian aikaisin kun kantakortteja on vasta noin 1898 lähtien. Lisäksi isäni eli yli 90-vuotiaaksi, joten 50 vuoden suoja-aika kuolemasta ei taida tulla täyteen minun elinaikanani. Lähinnä siis tietoja saa yli 50 vuotta sitten kuolleista ja 1900 luvulla syntyneistä. Sotapäiväkirjat ovat kyllä suurelta osin netissä luettavana kunhan selviää ensin joukko-osasto ym tiedot. Saimme katsoa paria päiväkirjaa. Yhdessä oli juttua possusta kuvineen, toisessa hyviä henkilökuvia. On aika liikuttavaa lukea käsin lyijykynällä kirjoitettua tekstiä "siellä jossakin".