Mulla ei ole ollut telkkaria pariin vuoteen ja eilen sitten ostaa rätkäytin moisen. No, annas olla, hauskuutta (?) kerrakseen. Telkkuun antennijohto ja virtajohto ja sitten kone kyselee ja niihin vastaat vaan, sillä se alkaa toimia, sanoi myyjäpoika. Okei, antennijohtoja oli mulla erilaisia ja ekaksi otin tietysti sen väärän. No, antennipistokkeitakin oli kaksi ja niitten kanssa vähän sählinkiä. Lopulta telkku alkoi kysellä ja minä vastailin. Oooh, sain jonkun kanavan näkyviin ja kymmeniä salattuja. Hups, tietokone sekosi. Varmaan tunti siinä meni ja välillä tietokonekin näytti telkkariohjelmaa ja lopulta meni pimeäksi kokonaan. Kokeilin tietokoneen ja telkun kaukosäätimiä ja kas vaan. Tietokoneen kaukosäätimellä sain normaalit  tv-kanavat näkyviin, mutta en telkkarin omalla. Lopulta suljin kaikki koneet ja menin nukkumaan puolen yön jälkeen.

Nyt aamulla sitten telkku toimi omallakin kaukosäätimellään, mutta tietsikka pysyi mustana. Kaikenlaista kokeilin ja lopulta otin telkkarin antennijohdon irti ja taas räpläilin kaukosäätimiä. Vihdoin sain näyttöön jonkinlaisen valikon ja sieltä jostain tupsahti oikea kuvaruutu ja pääsin koneelle.  Nyt kyllä telkku pimputteli, vaikka on kiinni. Ihmeellisiä nämä vehkeet.

Jos siis taas jotain sekoaa enkä pääse koneelle, niin yritän käydä jossain kirjastossa sitten arkipäivinä. Arvonnan tulokset sitten varmaan ilmineeraan joulun jälkeen, jos olen pyhinä motissa.