Tein serkkutytön kanssa pienen tripin parin yön yli toisia serkkuja tapaamaan. Meillä oli treffit asemalla jo tuntia ennen junan lähtöä, mutta kiire meinasi silti tulla.  Piti ensin ostaa liput ja lipunmyyjä oli seota meidän kanssa kun maksoimme hinnan erikseen. Raha vaihtoi omistajaa edestakaisin, mutta lopulta pääsimme kassakoneen kanssa yksimielisyyteen. Sitten oli aamukahvien vuoro ja sitten kipiteltiin/hissuteltiin/köpöteltiin junaan. Laiturien päässä oli kauniita kukkia. Junamatka meni mukavasti ja auto kuljettajineen odotti Turussa. Kävimme sukulaisissa kahvittelemassa ja sitten suunnistimme heidän kesämökille.

Siellä kesämökillä oli käynyt kaksi suttakin pihassa. Toinen noin 3-4 metrin päästä oli tuijotellut keinussa istuvaa isäntää ja varmaan ajatellut napata isännän vierestä pikku koiran suupalaksi. Oli isäntäkin pelästynyt, mutta sitten isolla kepakolla hätistellyt sudet pois. Olivat kuulemma vuoden ikäisiä susia.

Mökki oli ollut suvulla/perheellä jo 30 vuotta. Ihana piha omenapuineen ja marjapensaineen. Vanha saunakin tontin kulmalla. Emäntä oli laittanut koko porukalle ruuat valmiiksi etukäteen niin ei tarvinnut muuta kuin lämmittää. Kyllä olikin niin mahtavan makuista lihakastiketta, että enpä muista koskaan saaneeni niin herkullista. Raparperitäytekakkua oli kahvin kanssa. Katseltiin vanhoja valokuvia ja muisteltiin keitä sukulaisia niissä oli. Käytiin kävelyllä ja paikallisessa ulkouima-altaassa oli paljon sammakonpoikasia tulossa. Suvun nuoriakin kävi paikanpäällä ja pelattiin Suomi-peliä. Naiset hävisi yhdellä pisteellä. Suuret kiitokset isäntä- ja emäntäväelle huolenpidosta ja tarjoiluista.

Tänään tultiin sieltä kotimaisemiin ja tein pienen kaupunkikierroksen. Suurkirkon aukealla oli häjyt esittelemässä tuotteitaan. Ostin vähän makkaraa, kolmea erilaista. Yksi oli hyvää, toinen menetteli, mutta kolmanteen en tykästynyt.

Menin vielä Priiman tapaamiseen. Ensi lauantainahan on KIP-päivä ja sittenpä kohta alkaakin kesätauot käsityötapaamisissa.